Beijer förvärvar i Göteborg

Martin Henriksson, Geir Thomas Fossum, Anders Henriksson och Lars Sahlberg. Beijer Byggmaterial. Martin Henriksson, Geir Thomas Fossum, Anders Henriksson och Lars Sahlberg. Beijer Byggmaterial.

Beijer Byggmaterial AB har 11 anläggningar i Västsverige och nu stärker kedjan sin position ytterligare genom att förvärva  woodydelägaren Angered Byggvaror AB som har två anläggningar i Göteborgsområdet.

- Angered Byggvaror AB:s två anläggningar kompletterar våra centrala Göteborgsanläggningar mycket bra och tillsammans med vår nya kommande moderna anläggning i Hisings Backa kommer vi att kunna erbjuda våra kunder det bästa logistikerbjudandet i region Väst. I och med förvärvet utökar vi också Beijerfamiljen med ytterligare kompetens och en mycket engagerad säljkår, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial AB.

Angered Byggvaror AB är ett familjeägt företag med anläggningar i Angered och Törners i Västra Frölunda. Företaget har drivits av bröderna Anders och Martin Henriksson under många år.

Förvärvet är helt i linje med vår strategiska satsning att växa i storstäderna. Jag ser fram emot att hälsa våra nya medarbetare välkomna till Beijer, säger Lars Sahlberg, regionchef på Beijer Byggmaterial AB. 

Beijer tillträder den 1 december 2021.  

 

Per Gidlund E-mail:pergid@gmail.com
Publicerad 2021-09-27 08:03:45

Länk till nyhetsarkivet